12 prosinca 2022 Autor: Andrija RAK

Alpinisti – sa značkom

Alpinisti – sa značkom

Naši članovi Bojan Novak, Bojan Rafaj, Đana Petrović, Diego Košta, Marko Buljan i Miljenko Serdarević dobili zasluženo priznanje za svoje dugogodišnje bavljenje alpinizmom, HPS-ovu doživotnu titulu alpinist i značku.

Oni su svojim usponima, znanjem i vještinama to zaslužili. Ova RAK-ova šestorka  nije samo penjala već je i dala veliki doprinos razvoju Riječkog alpinističkog kluba, djelujući ponajviše u drugom desetljeću postojanja kluba. Svi su redom obavljali ili još obavljaju dužnosti u klubu od predsjednika, dopredsjednika, članova upravnog odbora, oružara, voditelja škole ili voditelja boldera. Nadamo se da sad neće samo gledati značku i pričati priče „kad sam ja penjao/penjala“ već da će nastaviti djelovati u svijetu alpinizma.
Titulu i pripadajuću značku može se zaslužiti nakon položenog ispita za naslov alpinist koji organizira KA HPS, a u RAK-u je sveukupno 19 članova od početka postojanja kluba dobilo ovu titulu. Spomenuto šestoro članova svoje je ispite položilo u razdoblju unatrag posljednjih šest godina, a značke im je Komisija za alpinizam svečano podijelila ove subote.