20 prosinca 2018 Autor: Bojan Rafaj RAK

Advent u RAKu 2018

Prosinac u RAKu je bio natrpan događajima. Predavanja, tekme, škole, a sve je kulminiralo u srijedu 19.12. s izbornom skupštinom, na kojoj smo dobili novo vodstvo kluba. Evo kratki pregled

Počelo je Andrijinom prezentacijom o penjanju u Španjolskoj. Čovjek  tamo odlazi zadnje 3 godine pa je imao štošta za reći i pokazati. Svakako nam je približio tu destinaciju kao jedan ne preskupi izlet za početak sezone. 

Nastavilo se odmah srijedu iza, s Davorovom prezentacijom svojeg penjačkog tripa u Yosemiti. Kako penjati tehnički po El Capu, kako spavati u portal ledgeu i  kako se boriti s gladnim medvjedima, hrabrim srnama i dosadnim vjevericama, sve se to moglo vidjeti. Nije lako potegnuti tako daleko u nama toliko strani vid penjanja. Davor je to učinio i siguran je da će se vratiti.

Treću srijedu počela je zimska škola. Nakon 3 godine pauze opet u svojoj organizaciji imamo  zimsku školu. Osim prvog predavanja, odrađen je i prvi teren. U sklopu škole biti će organizirana predavanja otvorena za sve članove. Bit ćete pravovremeno obavješteni.

Petak 14.12. bilo je vrijeme za dežurnu tekmu. Preko 30 smjerova, više od 20 natjecatelja, ponešto navijača i jedan roštilj. Penjalo se do kasno u noć. Smjerovi su još tamo pa vas pozivamo na trening.

Veliko finale je bila izborna skupština. Dobili smo novo vodstvo. Luka Štrljić je novi predsjednik, a desna ruka mu je potpredsjednik Alen Božić i još 5 članova upravnog. Želimo im puno sreće u mandatu. Na skupštini su osim uobičajenih izvještaja predstavljene i nove klupske majice. U galeriji možete još i pogledati neke od fotografija iz 2018. prijavljenih na natječaj najcool fotka.

Sretni blagdani i još uspješnija 2019.