29 travnja 2015 Autor: Maja Lokas RAK Škole

3. Vježba ljetne alpinističke škole – proljetni termin (Veli vrh-Rovinj), 25-26.04.2015

Naša treća dvodnevna vježba prošla je jako uspješno, usprkos najavi lošeg vremena. Jedina stvar koja nam se nije ostvarila je ta da nismo zapalili logorsku vatru i odspavali u prirodi. Cijelu subotu proveli smo na Velom Vrhu uz intenzivno vježbanje prevezivanja i apseil.

Puno korisnih informacija i savjeta dobili smo od odličnih instruktora, koje moram pohvaliti na strpljenju. Mislim da smo svi primjetili razliku između vježbe na tlu i vježbe na stijeni. Čini se da je potrebno manje ponavljanja dok visiš na stijeni jer tada kao da informacije idu direktno u naše male sive stanice 😛  Uz konstantno dobro raspoloženje uspjeli smo pohvatati gradivo te nismo ni primjetili kako je dan brzo prošao.

Nedjelju smo proveli na rovinjskom penjalištu. Po tom starom kamenolomu vježbali smo penjanje kao prvi: noga pa ruka, ravnoteža, komplet, uže, olakšanje, eto i vrha, za nagradu odličan pogled. Ispenjali smo dosta sportić, te na vrhu ponavljali preveziavnje i apseil. Sve u svemu vikend je bio jako zanimljiv i koristan.

Sa nestrpljenjem čekamo iduću vježbu i nadamo se dobro vremenu.