19 ožujka 2012 Autor: Aleksandar Mataruga - Bale Sportsko penjanje

3. kolo lednog kupa Hrvatske: RAK-ovcima medalje

3. kolo lednog kupa Hrvatske: RAK-ovcima medalje

Aleksandar Mataruga (Zamberlan, Camp, Trangoworld, Oakley) prvak je Hrvatske u lednom penjanju u muškoj konkurenciji. Damir Behlić (Trangoworld, Asolo) osvojio je drugo mjesto, dok je Morana Durbešić prvakinja u ženskoj konkurenciji.

Na penjalištu kod sljemenskog tunela održano je treće kolo lednog kupa Hrvatske u koordinaciji s Hrvatskim planinarskim savezom, dok se za organizaciju natjecanja pobrinuo alpinistički odjek “Velebit”. Na natjecanju je sudjelovalo 30-ak natjecatelja iz Bjelovara, Rijeke, Zagreba i BiH.

Uz odličnu organizaciju natjecanja i odlične smjerove tu je bio zabavni DJ, dva kotlića koja su svima mamila osmjehe a i sline na usta.

U ženskoj konkurenciji nastupilo je 5 natjecateljica. Među njima bila je i članica našeg Kluba – Morana Durbešić. Nakon odrađenih kvalifikacija Morana je osvojila prvo mjesto te je ušla u finale.

U muškoj kategoriji nastupilo je dvadesetak natjecatelja, a samo najboljih osam je išlo u finale. Očekivano; Damir i Bale kvalifikacije su odradili bez velikih poteškoća.

U finalu su cure prve penjale, dok je Morana penjala zadnja  među njima (kao najbolja u kvalifikacijama je ima priliku gledati ostale cure kako penju). U finalu je osvojila uvjerljivo prvo mjesto ispred Zagrepčanke Lade Lukinić te je time postala prvakinja Hrvatske u lednom penjanju.

U muškom finalu najveći favoriti su bili Damir i Bale. Pod svijetlom reflektora Bale je ušao u finalni smjer te je isti svladao do kraja tj. topa u vremenu od 7.5 min, što je najbolji dokaz dužine i napornosti smjera (bravo za postavljača). Damir je također popeo smjer do topa, ali ali u vremenu od 13 min te je s takvim vremenom zauzeo drugo mjesto na natjecanju, ali i drugo mjesto sveukupno u prvenstvu Hrvatske u lednom penjanju. Treće mjesto zauzeo je Dalibor Plaščar.