10 travnja 2017 Autor: Bojan Rafaj RAK

3 duga u Anića kuku

Za vikend smo Bojan Novak i ja, Bojan Rafaj. Uspjeli provesti u djelo ono o čemu smo dugo maštali, popeti 3 duga smjera u Anića kuku. Htjeli smo napraviti stvari kako spada pa smo se odlučili za Mosoraša, Brahma i Brid za veliki čekić (s Danajaom za ulaz). Skupili smo 28 dužina, ili ono bitnije oko 1000m smjera, prošli smo sve slobodno.

Krenuli smo od auta u 6. Pod stijenom smo si ostavili vode i hrane da ne nosimo sve sa sobom. Mosoraša smo popeli za 2:35. Prve dvije dužine su sada malo „alpskije“ zbog nedavnog odrona.
Sat vremena kasnije smo na ulazu u Brahma. Za Brahma nam je trebalo 2:40. Tu smo se malo i otežali jer smo postali bogatiji za komplet i dvije trake ?. Silaz po ferati nam nije bio drag, ali je najkraći put do Danaje. Nju prolazimo elegantno, ali na BzVČ se počinje osjećat umor i bol u pedulama. Penjemo sporije, a na sidirštima se stalno izuvamo. Vani smo kod okna u 17:30, 3:20 za smjer. Još samo do auta, kompletna tura auto-auto 13 sati.

Sve je išlo jako tečno i elegantno, nismo jurili ni na penjanju, ni na silazima, atmosfera u navezu opuštena. Vode i hrane smo imali i viška. Silazi više izmore od uspona. Za divno čudo ni u jednom smjeru ni naveza, temperatura idealna, jedino je pred kraj dana malo pojačao vjetar.


Bojan & Bojan