2 lipnja 2014 Autor: Ana Troskot Sastanci

28.05.2014 (SRIJEDA)

Uz uobičajeno društvo u srijedu je na sastanku bio prisutan i Žoga koji je obećao da će pripremiti predavanje u kojem će nas pobliže upoznati sa svojim penjačkim iskustvima. Veselimo se tom obećanju jer će ova priča sasvim sigurno biti zanimljiva i motivirajuća za svih nas. O točnom datumu održavanja predavanja biti ćemo obaviješteni na stranicama kluba.
Žoga nas je također podsjetio da je na današnji dan 28. svibnja prije točno 18 godina prilikom povratka s McKinleya poginuo Milan Dolovski. Budući da su ovih dana u klubu u tijeku pripreme za organizacija Zero Memorijala, Žoga je istaknuo važnost održavanja ovakvih manifestacija jer se upravo na taj način prisjećamo svih naših preminulih članova.

Ovogodišnji Zero Memorijal održati će se 14. i 15. lipnja na riječkom Korzu (Trg 111. brigade). Za subotu (14.lipnja) predviđeno je revijalno natjecanje za starije i mlađe kategorije dok će u nedjelju (15. lipnja) biti otvoren slobodni program za građanstvo. Trebaju nam dobrovoljci!!!
• U srijedu 11. 06. skidaju se hvatišta s boldera
• U četvrtak (12.06.) će Petra, Adri, Elvis i Dragan prati hvatišta
• Skela će se dizati u petak (13.06.) iza 16 sati. Za tu nam je akciju potrebno 15 volontera.
• Za subotu su potrebna 4 redara
• Treba nam i 8 sudaca, 4 za mlađe kategorije (od 9:00 do 17:00) i 4 za seniore (17: 00- 24:00)
• Marko je zadužen za majice

Bolder u periodu od 11.-15.06. neće raditi!

Svi vi koji imate volje i vremena dođite u srijedu 4. lipnja oko 19:00 sati u klub na sastanak (ili se javite nekom od članova upravnog odbora) kako bismo točno mogli znati na koga možemo računati.

Prošli vikend 24. i 25. svibnja održana je u Paklenici posljednja vježba ljetne škole. Bilo nam je lijepo i zabavno. Izvještaj tečajaca očekujemo na stranici kluba. Prošli tjedan su tečajci odradili teorijski dio, a u nedjelju 1. lipnja će pristupiti praktičnom dijelu ispita. Sretno svima!

Sada slijedi jedan nesretan ulomak priče iz života kluba. Naime, Dragan (inače, čovjek iz naroda) postao je duboko nesretan čovjek od kada vodi šank. Unatoč tome što živi na Krku, i nije mu baš usput, jednom tjedno dolazi u klub napuniti frižider, a nama iz blagajne nestaju pare i stalno smo (nekad više, nekad manje) po pitanju frižidera u određenom minusu. Osim toga prazna ambalaža se ostavlja po čitavom klubu i oko njega. Ukoliko se stvari uskoro ne promijene nabolje ostat ćemo bez frižidera, a bolje nismo ni zaslužili.

Prijavljena penjanja:
• Andrić i Veca su prije dva tjedna išli u Arco. Prvi dan su penjali sportiće, a drugi su dan ušli u duže smjerove. To su opremljeni smjerovi od oko tri dužine.
• Đana, Maja Kriška, Edita Marčan, Pavić, Marijan i Pit penjali su na Tolčilama. Prvi dan Le cicale ( 5b+, 150m) i Šumsku vilu (6a+, 160m), a drugi dan Long Step (5b, 150 m ) na Sklopu kojeg Đana preporuča friškim tečajcima ali na jesen. Smjerovi su opremljeni. Zmije nisu vidjeli ali velikog guštera jesu. Kupali su se u moru i imali su kupaće.
• U nedjelju je Elvis s Orbanićem, Draganom i Sinišom penjao u Baškoj, a u utorak s Orbanićem u Buzetu u Ljetnom sektoru

Najave:
• Đana u subotu 31.05. ide s društvom iz Čopalja u Francusku (negdje oko Avignona) penjat sportiće i poneki dugi smjer. Nemaju konkretan plan.
• Dabarski kukovi (6.-8. lipnja) – iskusniji članovi vode u smjer manje iskusne članove. Drugi dan je slobodni penjački program. Svi zainteresirani neka se jave Draganu.