29 studenoga 2013 Autor: Petra Pinturić Sastanci

27.11.2013 (SRIJEDA)

Izvještaj s ovotjednog sastanka započinje ispravkom netočnog navoda  prošlotjednog izvješća. Naime Dragan i Miljenko ipak nisu penjali 7b nego 6b, autorica se malo zbunila pa se ovim putem ispričava 😉

Što se tiče vikenda, ljudi su uglavnom iskoristili prekrasnu nedjelju s pokojom kapljicom kiše. Pa su tako Novak, Sova, Elvin, Ana i Davor bili u Kompanju i penjali u kratkim rukavima. Pridružila im se Veks sa svojim ex-tečajcima. Skupilo ih se dosta: Nada, Aleksandar, Barbara, Andrija, Dino, Fedor, Filip i Romina. Velike pohvale dečkima: Filip 5c, Andrija i Dino 6a!

Andrić je  hodao od Platka do Grobnika (ne znam s kim), ali važnije od toga je njegov prijedlog da se ubuduće sastanci održavaju u učionici gdje su se održavali cijelo ljeto. Privremeno su se zbog škole preselili na šank, što je neprimjereno pa lijepo molim da se već od 4.12. opet družimo u učionici.

Miljenko, Jug, Dragan, Rafaj i Buljan bili su u Šimijama u Limskom kanalu. Jug je popeo svoj prvi 6a+, bravo Juže!!! Tamo je posebno inspiriran… Buljan i Rafaj su ušli u 6b koji je navodno 6c, a neki kažu 7a, Zubatac! Malo ih je omela kiša, ali nisu se dali potjerat pa su još popeli dva 6a i 6b. Na kraju su išli popiti pivce na željezničku stanicu u Kanfanaru, vrhunac dana! Dragan je bio indisponiran  zbog zaboravljenih gaća za boulder hehehehe i pobjegao sa sastanka  pa nismo čuli njegov osvrt na Šimije.

Ines i Kristijan su s klincima i Lunom bili u Rovinju i penjali do mraka. Ines je popela 5a,  Kiki je postavio dva 6a, jedan od njih je Tič, bravo Nelc family ;))

Klara, Ana Tr. i Petra su bile u Limskom u sektoru A i penjale onih par petica. Ana on sight popela 4b+. Nas je kiša uspjela otjerati sa stijene pa smo išle malo šetati i tražiti ostale sektore koje naravno nismo našle!

Lara, Vlatka, Aleksandra i Edo bili su u subotu na prvoj ovogodišnjoj KITI. Bilo im je jako hladno, snijeg do bubrega pa su rekreativnim ritmom došli do cilja u drugoj polovici.

Mirta i Željka imale zanimljivu turu s gubljenjem od Grižana do Zagradskog vrha i natrag, a sve skupa trajalo je 8 sati.

U utorak su Devčić, Tatjana, Jevgenij, Klara i Petra uživali u noćnom usponu na Snježnik. Bilo je jako vjetrovito i hladno, s puno snijega, al bilo nam je lijepo. Otvorena je sezona kuhanog vina i čaja s rumom!

Što se tiče najava za vikend, ekipa od 4 člana u sastavu Miljenko, Rafaj, Novak i Moreno idu na seminar za voditelje ljetnih alpinističkih škola i sastanak komisije za alpinizam HPS-a koji će se održati u Baškim Oštarijama. Tamo bi trebali pričati o tome kako će nam svima biti bolje 😀

Također, svi zainteresirani za zimsku školu sve potrebne informacije o prijavama i početku predavanja mogu potražiti na stranicama RAK-a.

Od srijede u učionici…