1 srpnja 2013 Autor: Rafaj, Devčić V. Sastanci

26.06.2013 (SRIJEDA)

IZVJEŠTAJI SA IZLETA
• Devčić V.-Petra-Ana T., Marijan-Kristijan, Diego-Sunčica, Lara-Buljan, Lalić-Pavić te Miljenko-Klara u petak odlaze u Dolomite (Val Montanaia) prva polovica kreće prilično rano iz Rijeke te odmah prvi dan radi pristup stijeni (cca 2.30 h. hoda i 800m uspona) te spava u bivku Perugini (prilično skučen ali jako uredan, izvrsni madraci+čiste deke) dok druga polovica koja kreće kasnije spava na parkiralištu i pristup odrađuje drugi dan ujutro.

U subotu svi navezi penju Campanile di Val Montanaia (Via Normale), jako lijep smjer na posebnoj lokaciji. Bilo je malo gužvovito ali svejedno odlično penjanje, letilo je nešto kamenja međutim ništa kritično.

Diego-Sunčica, Lara-Buljan te Lalić zbog obaveza se odmah u Subotu navečer vraćaju u Rijeku, dok Devčić V.-Petra-Ana T., Marijan-Kristijan te Miljenko-Klara ostaju i u Nedjelju penju via Soravito-Micoli (Gran diedro Sud-Ovest) ali nažalost zbog prijetećih oblaka odustaju dvije dužine prije kraja te absailaju i odlaze u dom na pivu, ovdje moramo spomentun da je dom, tj. rifugio Pordenone zasluzio sve pohvale, klopa i pivo su fenomenalani a domaćin Ivan Da Rios je ljudina i pol.

Pavić u nedjelju lunja okolo sa fotićem i slikava, fotke možete vidjet na ovom linku

• Davor M+1 posjetio Kamenjak, kombinacija sportskih smjerova i onih u 2 dužine.

• Zorzenon popeo Medveju Vojak 10 puta u tjedan dana, rekord 1:28 (Buljan kaže da je ukrao prvih kilometar), Buljan 2:31 s ruksakom na leđima nije siguran je li bilo 25 ili 26 kila

• Elvis “konačno” penje u Val Rosandri (čitaj Rozandri) sektor C. Tvrdi smjerovi, s možda podcjenjenim ocjenama.

• Maja i Moreno – Penju Stankov Kamin na Risnjaku. Trudili su se ne koristit spitove, ali jedan se toliko lijepo nudio Morenu da nije mogao odolit, Maja upozorava na problematiku abseila i padanje kamenja u neopremljenim smjeovima. Opet je jedva izvukla živu glavu. Na vrhu su čak i odspavali te također posjećuju zijavicu gdje sajtaju neke 4c 🙂

• Bojan i Cigo u Paklenici prolaze Albatrosa, nažalost prvu dužinu nisu uspjeli riješit dakle Cigo 6b A0 a Bojan A1 tj. slobodno preko kompleta 🙂 Lijepo pričaju o smjeru, pravi penjački, nigdje nije šetnja više možete pročitat na RAK forumu.

• Branko s Kristinom posjećuje Alpe one višlje od 4000m u masivu Monte Rosa (vjerojatno se čita Roza) osvaja vrh Zumsteinspitze 4563. Po slikama uvjeti su bili savršeni. Detaljni izvještaj je na RAKovim stranicama

• Vex u društvu Slovenaca penje DKV na Velikom Draškom Vrhu Vica od 450m. Lovi ih kiša 3 dužine prije kraja. Malo kršljiv smjer treba pripazit. Najveći problem je silaz od 4 sata.

• Zorica i Rafaj ponovno odlaze u Paklenicu tražit kišu i nalaze je u predzadnjoj dužini Mosoraša. Super smjer s laganim penjanjem i izlizanom i tvrdom detaljnom dužinom koju Zorica prolazi slobodno kao prva. Bojanu nije bilo baš lako ni ko drugi. Predvečer penju sportiće u kanjonu dok drugi dan penju Zgrešenog (preporuka iako kratak) i Karamaru. Predvečer pokušaj Gerovitog 7a, ali bezuspješno.

Po odluci žirija (sastav: ja i samo ja (Bojan R.) nagrada za podvig tjedna ide ekspediciji iz Dolomita. Rađenović i Novak-Cigo su bio jako blizu, ali ovi pobjeđuju jer su bili najbrojniji, a i jer je polovica svježa s tečaja. Bravo i samo tako naprijed.