1 kolovoza 2013 Autor: Miljenko Serdarević Sastanci

24.07.2013. (SRIJEDA)

Prijavljena penjanja 20 i 21.07.

– Veks je s ekipom velebitaša penjala u skupini Civette smjer Il Bombo ocjene V+, koji je slabije poklinan s tri klina u ključnoj dužini. Stijena je super kvalitete, s jako puno smjerova, a spavanje je moguće na divljaka bez posljedica. Iznad Falzarega penjali su i smjer Via Michele IV+, koji ima također malo klinova, ali ima puno pješčanih satova, spavali su također na divljaka.

– Maja i Moreno su bili na DWS-u u Ičićima i u Belome.

– Hrvoje je s…o nogu na Risnjak trailu-od 150 ljudi jedini koji se sjebo ;).

– Klara je u nedjelju napravila turu na Grintovec, trebalo im je tri sata za gore po jakom suncu , koje joj je spržilo facu-najbrutalnije do sada (bila je s tatom).

– Lalić je kupio novi auto…

– Velika Baba je apsoitni hit, posjetili su je Kristijan, Marijan, Arno, Marin, Jevgenij i Marko J. Trebalo im je cca 5 sati i bilo im je super.

– Jevgenij i Marko J. su penjali Debelakovu  (http://www.rak-rijeka.org/moj-prvi-alpski-neopremljeni-smjer-velika-baba/), kernuli su u petak po staroj cesti, sa kartom iz 71′ ?! Ćorili su na divljaka na Vršiču i u subotu penjali Debelakovu koja im je bila ok, samo im je oduzela dosta vremena u drugoj trećini smjera zbog orjentacije. Marko je popeo detaljnu IV+ dužinu u kojoj su 4 klina, a za cjeli smjer im je trebalo 8 sati. Jevenij je pohvalio Marka za pribranosti i rješenja u penjanju, a za silaz im je trebalo sat vremena. U subotu navečer su do V. Babe došli (starom cestom) gdje ih je oprala kiša, pa su u nedjelju skloro odustali da nisu naletili na ostatak riječke ekipe koja ih je nagovorila da popnu i NCS u Babi u kojoj su u detalju našli veliku žabu ?(bile su nekakve aluzije na halucinogene).

– Denis i Oreč su posjetili Radetinu Gredu, na kojoj su po Denisu smerovi precjenjeni (slažem se), popeli su 2 smjera.

– Andrić je u nedjelju s tatom prošetao od Zavižana do Rossijeve.

– Napravili smo raspored za kamp u Belim Vodama.