25 studenoga 2013 Autor: Ana Troskot Sastanci

20.11.2013 (SRIJEDA)

Prijavljena penjanja:

Dragan, Miljenko, Novak i Ana Tr u subotu odlaze u Velu Dragu u kojoj je bila nemila gužva. Slovenci (vjerojatno škola) su okupirali cijelu Gorgonu pa Miljenko i Dragan penju neki 7b pored Fantazije. U tom su smjeru imali i nezgodu koja se srećom završila bez težih posljedica. Draganu se odlomio kamen (cca 10 kg) kojeg je nakratko zadržao nogom da ne ubije Miljenka. Miljenko je vidio da isti leti prema njemu, ali kako je smjer lagano prevjesan uspio se sakriti pa je ovaj pao pred njega. Dragan sad na nozi ima veliku plavicu, ali kaže da ga ne boli jako.
Novak i Ana Tr: jugozapadni toranj, Tutti Frutti, Austrijanac, Bršljanov žlijeb, i Fu fu (samo Novak). Na povratku stajanje u Zoni. Sve u svemu bilo nam je lijepo.

Vex, Eca, Filip, Andrija, Elvis, Buljan i Siniša u subotu penju u Kompanju. Andrija je popeo 6a i 6a+. Bravo Andrija!
Elvin i Buljan su u nedjelju penjali u Buzetu, pa je Elvin popeo Skitalicu (7c+) i kaže da mu je to priprema za Paklenicu, a Buljan je on sight popeo Avanti forza (6c). Svaka čast dečki!!

Leo, Rafaj, Petra, Devčić i Tatjana odlaze u Paklenicu. U subotu su Devčić i Tatjana penjali Sjeverno Rebro, a Leo, Petra i Rafaj Sjeverni greben (smjer koji se spaja na Sjeverno rebro i preporučili bi ga svim početnicima jer da je jako lijep.) Nakon toga ova trojka je popela i Catch the Rainbow (5a), a Devčići penju Boru za koju Devčić kaže da je najopremljenija četvorka u Paklenici. Oko tri popodne vraćaju se u bazu i jedu sve do odlaska na spavanje. U nedjelju su odlučili ući u Pink Panther. To je novi smjer dugačak 420 m, 14 dužina i ocjene 6a/b+. Nismo se uspjeli dogovoriti nalazi li se taj smjer u Južnoj stijeni Debelog ili Manitog kuka. Jedni tvrde jedno, drugi drugo, a ja neću da se miješam.
Uglavnom, Petra, Leo i Rafaj su ušli u i smjer popeli dvije lijepe dužine. Nakon druge dužine Petra i Leo su se složili da im je smjer ipak malo pretežak a i predugačak da bi se penjao u troje. Spustili su se, rasporedili u naveze Petra – Devčić i Leo – Rafaj i popeli Zgrešeni.

U nedjelju je na Kamenjaku održan i ispit jesenskog tečaja. Ispitu su pristupili svi osim Vlatka. Vex je jako zadovoljna rezultatima ispita jer su ga gotovo svi i položili. Naime, troje tečejaca ponavljaju po jedan segment. Podjela diploma održat će se kad oni riješe dugove. U to će ime biti organizirana i prigodna žurka o kojoj ćemo biti informirani na stranicama kluba.
Ovim putem čestitamo svim mlađim pripravnicima alpinizma! Od instruktora su bili prisutni: Jevgenij, Vex, Miljenko, Branko, Marko J. i Ana Tr. Vex u dogovoru s tečejcima želi potaknuti i vježbanje rada s čokovima i klinovima. Također je obećala da će ih, ukoliko budu vrijedni ove zime, na proljeće voditi u Alpe i Dolomite.

Obavijesti:
1. Prezentacija o alpinističkom pothvatu u Turskoj održati će se negdje do Božića.
2. Prezentacija o Boliviji održati će 16.12. u 16:00 u kinu Croatia

Obavijest o ove dvije obavijesti biti će na stranicama kluba. S nestrpljenjem iščekujemo…

3. Klub sufinancira tečaj za voditelje ljetnih škola. Tečaj će se održati idući vikend na Baškim Oštarijama. Licenca vrijedi 3 godine. Za sada sigurno idu Miljeno i Novak. Svi ostali zainteresirani mogu se javiti Miljenku.

Najavljenih penjanja nema jer sam zaboravila pitati ljude kakve su im namjere. Što ću, imala sam tremu.