9 kolovoza 2013 Autor: Bojan Rafaj Sastanci

07.08.2013. (SRIJEDA)

Izvještaj Srijeda 07.08.2013.
1. Andrić i Veca na ferrati Greben Košute/Cjajnik
2. Moreno i Maja DWS po Kvarneru
3. Novak, Miljenko, Čoki i Andrić – Studlgrat Grossglockner
4. Ana Tr – Gir po Kamenjaku s raznim ljudima
5. Cigo Elvin Kiki – Osvježenje u Golubinjaku
6. Nino Hr, Vito, Kiki, Franky, Jasna, Šojić – Smrzavanje u Sežani
7. Cigo i Marijan – Vela Draga – Balota
8. Branko – Cuganje i DWS po Cresu
9. Iljadica Hele i Krešo – 350 km u 3 dana po Velebitu – Fužine-Tulove grede
10. Zorica i Bojan – 3 dana 3 smjera u Dolomitima

Pa krenimo redom:

1. Andrić i Veca na ferrati Greben Košute/Cjajnik. Andrić oduševljen svojom prvom ferratom. Andrić sa smješkom na licu priča o tome koliko je uživao na prvoj pravoj ferrati. Tura od 7 sati začinjena mostićima suncem i lijepim pogledom. Mala greška – manjak vode nije pokvarila ukupni dojam. Ni ferrate nisu za odbacit bitno je da ste u planinama.

2. Moreno i Maja prvo u Ičićima a onda i na kraj Belog rasturaju po DWS – nema te sjeverne stijene koja te toliko ohladi koliko pad u more. Društvo im prave Leo, Viki, Andrić. Ne zaboravite isprati pedule slatkom vodom nakon toga i drž te se prevjesnih stijena.

3. Novak, Miljenko, Čoki i Andrić – Studlgrat Grossglockner. U subotu poslijepodne stižu na parking. Pristup začinjen pljuskom do doma i spavanje. Polazak je bio u 4:30 ujutro, a pred sam polazak Miljenko otkriva koliko su cigarete štetne i na čik pauzi izvrće nogu, no stišće zube i ne odustaje. Pod smjerom već ponešto ljudi, u via normale još više, a ponedjeljak je ?!? Smjer IV,I-III, detalji su osigurani fiksiranim užetom ili spitovima. Penju paralelno navezani na rando. Novak kaže da su mu se Zeleniške činile i težima, a i eksponiranijima od ovoga. Krečući se u koloni bez puno nervoze osvajaju vrh. A prava zabava počinje na silazu – kažu da u pol sata na Grossu vidite sve ono što se nesmije radit na stijeni, od krivih ukaščanja do baba koje u torbi nose pasiće na vrh. Situacija prelazi sve granice apsurda tako da se spuštaju što prije samo da ne moraju gledat. Do auta stižu nakon jedno 12 sati oko 16:30. Kažu da im je bilo lijepo i da se mora ić barem jednom :).

4. Ana Tr – Gir po Kamenjaku s raznim ljudima. Ana je na Kamenjaku čet, pon i ut, penju se i krati i oni u 2 dužine. U pravljenju društva se izmjenjuju (kronološkim redom) Leo -Antonio, Klara-Petra-Jevgenij i Klara-Leo. Ana obećuje da sljedeći put ide ko prva u Fratra.

5. Cigo Elvin Kiki – Osvježenje u Golubinjaku. Potvrđuju prošlotjednu priču da je u Golobinjaku svježe, ali napominju da su smjerovi mogli bi i malo duži.

6. Nino Hr, Vito, Kiki, Franky, Jasna, Šojić – Smrzavanje u Sežani. Riječke jake snage penju na Top Seceret penjalištu Slo elite za koje svi znaju. Par 6a 6b za zagrijavanje a ostalo je sve “a muerte” Frenki penje neki 7a offsight, Vito rastura 8a, ostali si ostavljaju dugove za drugi put. Kažu da je tamo jako jako hladno i da treba imat jakne.

7. Cigo i Marijan – Vela Draga – Balota. Cigo nas je počastio takvom pričom da ju se jednostavno ne može prenjet na papir – može vam biti žao što niste bili u klubu čut tu priču iz Balote. Bilo je penjanja, padanja, klimavog kamenja, odlomljenih hvatišta, trulih zamki, kupina. Sve ono što smjer čini velikim.Bravo Marijane, bravo Cigo.

8. Branko – Cuganje i DWS po Cresu. Još se uvijek oporavlja od izleta u CG pa je ovo opravdano – sljedeći tjedan očekujemo nešto više

9. Iljadica Hele i Krešo – 350 km u 3 dana po Velebitu – Fužine-Tulove grede. U tri  etape prolaze kompletan Velebit. Fužine-Zavižan-Lovinac-Tulove grede.  Vraćaju se vlakom. Ako bicikle među brdima nisu alpinizam, onda ne znam što je.

10. Zorica i Bojan – 3 dana 3 smjera u Dolomitima

http://www.rak-rijeka.org/dolomiti-sunce-kupanje-i-3-smjera/
https://www.facebook.com/brafaj/media_set?set=a.10151752940509660.1073741833.759659659&type=1