5 rujna 2015 Autor: Ana Troskot Sastanci

02.09.2015 (SRIJEDA)

U ponedjeljak 31. srpnja održan je sastanak Upravnog odbora. Kako bi svi članovi kluba bili upućeni u rad upravnog odbora, članovi istog su u srijedu 2. rujna sve prisutne članove ukratko izvijestili o temama razgovora upravnog odbora i aktualnim novostima iz života kluba. Raspravljali su slijedećem:

1. Početak rada s djecom. U klubu imamo 12ero djece u dobi od 5 do 14 godina čije treninge za sada vodi Tomislav. Djeca su do sada trenirala uglavnom na bolderu, pa je bilo riječi o tome kako bi bilo dobro se treninzi počnu održavati i na terenu npr. na VelojPeši. Za realizaciju ove ideje potrebni su nam volonteri koji bi treneru u tome pomagali. Svi vi koji ste zainteresirani za takav oblik rada javite se upravi kluba za detaljnije upute. Budući da je predviđeni početak rada sredina rujna, javite se čim prije.

2. Kako je UO već drugi put odbio Majin zahtjev za komercijaliziranje treniranja odraslih članova (ne RAK Kidsa) na bolderu, predlaže se da se održi sastanak na tu temu kako bi svi bili upoznati sa odbijanjem prijedloga i/ili dodatno to raspravili i prokomentirali. Majina ideja je da se ona drži treninge za odrasle i da joj se za to plaća. UO je odbio takvu vrstu prijedloga sa plaćanjem, dok u potpunosti podržava držanje treninga/poduke u određenom terminu, ali bez naknade u skladu sa ostalim (vođenja škola, organizacija natjecanja itd – sve se radi besplatno).

3. U klubu imamo i vrlo efikasan odred za čistoću. Odred će vrlo rado primiti nove dobrovoljce koji će doprinijeti održavanju čistoće kluba. U sklopu čišćenja kluba posebnu bi pažnju trebalo posvetiti održavanju boldera na kojem svi redovito treniramo pa nam je u interesu da taj prostor bude što uredniji. Ovu grupicu vrijednih volontera vodi Miljenko, pa ako ste voljni pomoći javite se njemu.

4. Bolder počinje raditi sredinom rujna. Svi članovi kluba koji se odluče trenirati na bolderu dužni su plaćati članarinu i to po slijedećoj tarifi:
• 100 kn.mjesečno za neograničen broj dolazaka. To znači da možete trenirati svaki dan ako na bolderu postoji dežurna osoba. Raspored dežurstava nalazi se na stranici kluba tako da svaki dan možete provjeriti tko je taj dan dežuran i u koliko je sati bolder otvoren.
• 20 kn. po treningu. To znači da ne morate platiti mjesečnu članarinu od 100 kn, nego 20 kn. po dolasku na trening.
• Članarinu su dužni plaćati i dežurni.
• Besplatni treninzi na bolderu omogućeni su jedino novim tečajcima i to samo u naredna dva mjeseca koliko će trajati njihov jesenski tečaj. Nakon toga i oni će se, ako žele nastaviti koristiti bolder, priključiti društvu koje plaća članarinu.
• Za sva ostala pitanja vezana za bolder obratite se voditelju boldera Marku Buljanu.

5. Đana napušta mjesto knjižničara i voditelja knjižnice pa nam i za to treba jedan dobrovoljac.

6. U oružarnici je Marku i Klari potrebna još jedna osoba. Onaj tko želi postatit reći oružar neka se javi njima pa će dobiti sve potrebne informacije vezane uz način i radno vrijeme oružarnice.

7. U srijedu 2. rujna počeo je i novi jesenski tečaj. Voditelji tečaja su Moreno i Marko Buljan. Oprema je podijeljena, tečajci su na broju i ako vrijeme to dozvoli prva vježba održati će se u nedjelju na VelojPeši. Na vježbu su, kao i uvijek, pozvani svi članovi kluba. Bilo da želite obnoviti svoje znanje, sudjelovati na vježbi kao instruktor , doprinijeti dobroj atmosferi ili se samo družiti u prirodi, svi ste dobrodošli. Potrebno je samo (putem maila ili mobitela) o svom dolasku obavijestiti jednog od voditelja tečaja.

8. Ponovno se uvode sastanci srijedom, koje smo u posljednje vrijeme malo zanemarili a koji su se pokazali vrlo korisnim i zanimljivim za sve članove kluba. Na tim sastancima razgovara se o svim aktualnim temama vezanim za klub, a osim toga prisutni izvještavaju što su i gdje penjali posljednjih tjedan dana. Na taj način uvijek možete dobiti novu ideju gdje penjati i koji smjer a sve korisne informacije možete dobiti iz prve ruke (kako doći do tamo, pristup, oprema, skica smjera, spavanje…). Zbog toga ne propuštajte obavezne sastanke i neobavezno druženje srijedom u klubu. 😉